Делегація МАЗ відвідує завод “Фаст-МАЗ”

26.04.2021

26 квітня делегація Мінського автомобільного заводу на чолі з генеральним директором ВАТ «МАЗ» – керуюча компанія холдингу «БЄЛАВТОМАЗ» відвідала завод «Фаст-МАЗ», розташований в індустріальному парку «Великий камінь».

«Великий камінь» – це новий високотехнологічний міжнародний майданчик для ведення бізнесу за 25 км від Мінська із сучасною промисловою архітектурою та продуманою доступною інфраструктурою. Індустріальний парк представляє компаніям унікальний майданчик із доступом до готової виробничої, інженерно-транспортної, митної та соціально-адміністративної інфраструктури, значними податковими преференціями, а також особливою системою обслуговування бізнесу.

Сучасне виробництво коробок передач було зведено лише за один рік і вже наприкінці 2020 року почало постачати коробки для головного складального конвеєра Мінського автомобільного заводу.

До речі, співпраця, що розпочалася ще 18 років тому, між Мінським автомобільним заводом і компанією «Shaanxi Fast Gear» переросла в міцні партнерські відносини та будівництво сучасного спільного підприємства в результаті підписаного у 2019 році тристороннього меморандуму щодо створення у «Великому камені» спільного виробництва коробок Fast Gear.

Від обговорень до запуску проекту минуло менше як півроку. Під майбутній завод було виділено ділянку в 3,3 гектари на території індустріального парку.
У планах підприємства – випуск 10 тисяч коробок передач на рік під час роботи на одну зміну. Якщо попит буде високий, обсяги виробництва можуть подвоїти.
Під час візиту було проведено велику екскурсію виробничими приміщеннями, потім сторони змогли обговорити велику кількість питань щодо поточної співпраці, а також плани розвитку спільного підприємства.

Це чудовий приклад багаторічної дружби та взаємовигідної кооперації між компаніями, основою для яких стали теплі та дружні стосунки білоруського та китайського народів.

Під час переговорів сторони висловили впевненість у спільному успіху та подальшому зміцненні партнерських зв’язків між флагманом білоруського автомобілебудування та компанією «Shaanxi Fast Gear».

 «Співпраця з холдингом Weichai та компанією Shaanxi Fast Gear, що входить до нього, дозволяє нам отримати єдиного стратегічного партнера в постачанні силових агрегатів, – переконаний генеральний директор ВАТ «МАЗ» – керуюча компанія холдингу «БЄЛАВТОМАЗ». – Це допоможе зміцнити позиції МАЗу на традиційних ринках та успішно закріпитися на нових. Тісна взаємодія білоруських та китайських фахівців вже дозволила використовувати коробки передач Fast Gear на всіх базових моделях автомобілів».

Основне завдання зараз – підвищення продажів автотехніки МАЗ з коробками передач Fast Gear.
«Дружня позиція китайських партнерів дає перевагу коробкам під брендом «Фаст-МАЗ» в порівнянні з аналогами інших виробників. В результаті автотехніка стане ще конкурентнішою в країнах СНД та далекого зарубіжжя», – вважає керівництво МАЗу.

Коробки передач Fast Gear з 2002 року застосовуються у білоруських вантажівках та автобусах. За весь час МАЗ використав у своїх автомобілях понад 40 тисяч коробок передач Fast Gear, які зарекомендували себе як надійні та конкурентоспроможні компоненти автотехніки МАЗ.