Автобус МАЗ 303

11.04.2021

8 квітня у свій перший рейс на міському маршруті Барановичів вийшов новий автобус Мінського автомобільного заводу – МАЗ 303 третього покоління.

МАЗ 303 – низькопідлоговий міський автобус сучасного дизайну. Конструктори передбачили систему кондиціювання для водіїв та пасажирів. Місткість МАЗ 303 складає 100 пасажирів. Автобус обладнаний системою кнілінгу, тобто водій може опускати підлогу у бік дверей, щоб фізично ослаблені пасажири могли зручно та швидко увійти до салону та вийти з нього.

Для людей з вадами зору встановлена система оповіщення зупинок, при якій звук чутний навіть при закритих дверях. Салон оснащений відеокамерами, завдяки яким водій у кабіні на моніторі бачить все, що відбувається всередині.
Тоноване скло зі світлофільтрами захистить пасажирів від палючих сонячних променів. Автобус має екологічний двигун класу Євро-5, отже, шкідливі викиди в атмосферу значно знизяться.

МАЗ 303 – не лише перший автобус нового покоління у Барановичах, а й перше придбання місцевого автопарку за останні три роки. За словами Олега Мазура, начальника відділу економіки, фінансів та перевезень, цього року за рахунок коштів обласного бюджету підприємство розраховує отримати ще шість автобусів МАЗ-203. Двома машинами планується поповнити парк міських автобусів, а чотири підуть на приміські перевезення.