МАЗ на виставці NAIS 2 021

09.02.2021

Мінський автомобільний завод представив свою продукцію на 8-ій національній виставці інфраструктури аеропортів та цивільної авіації «NAIS-2021» в Москві.
Щорічний форум, приурочений до Дня цивільної авіації, стартував сьогодні. У заході беруть участь понад 4 тисяч професіоналів з 66 російських регіонів і 30 країн світу. Це представники аеропортів, авіакомпаній, проектних інститутів і НДІ, авіавиробників, а також інших галузевих асоціацій.

Дводенна виставка відкриває всім зацікавленим фахівцям можливості для розширення діяльності на активно розвивається індустрії аеропортів Росії. За заявами офіційних осіб Міністерства транспорту РФ, як мінімум 65 регіональних аеропортів будуть реконструйовані або відбудовані заново до 2025 року.
Мінський автозавод експонує в російській столиці перонний автобус МАЗ 271 для перевезення пасажирів в аеропортах.
Новинка з символом Білорусі – синіми волошками на борту – викликає великий інтерес учасників і гостей форуму. Стенд Мінського автомобільного заводу 9 лютого відвідав Міністр транспорту Російської Федерації Віталій Савельєв, який високо оцінив продумані технічні рішення і оновлену компоновку салону автобуса МАЗ 271. Модель є спільною розробкою конструкторів МАЗ з фахівцями ДНУ «Об’єднаний інститут машинобудування» Національної академії наук РБ.

Мінський автомобільний завод – єдиний виробник перонних автобусів в країнах СНД. МАЗ 271 – представник другого покоління даної спеціальної техніки – відповідає міжнародним вимогам згідно IATA Airport Handling Manual. Крім того, при порівнянних характеристиках він значно дешевше європейських аналогів.
Автобус оснащений дизельним двигуном Євро-5 Mercedes-Benz OM 926 LA обсягом 7.2 літра і автоматичною 6-ступінчастою коробкою передач Allison T270.

У МАЗ 271 поліпшені умови для безпеки пасажирів. Зменшено колісні арки, нижні важелі дверей йдуть під підлогу, передбачена установка інформаційної системи.
У моделі встановлені «світлові лінії» сучасної світлодіодного підсвічування. Автобус має 6 двостулкових дверей для пасажирів і 2 односекційні для водія. Завдяки тепловим завісам, інтегрованим в систему опалення автобуса і розміщеним над кожними дверима, зберігається тепло в салоні в холодну погоду і прохолодне повітря – в спеку.

Замість дзеркал заднього виду МАЗ 271 оснащений камерами заднього огляду, а також сучасною системою відеоспостереження. Кабіна водія обладнана дисплеями, на яких відображається все навколо автобуса і всередині нього, а також незалежним повітряним нагрівником і зручним кріслом на пневмоподвеске з різними регулюваннями.
На особливу увагу заслуговує сучасний дизайн МАЗ 271 з використанням скління від підлоги до даху.