МАЗ на виставці в національній академії наук РБ

30.01.2021

29 січня 2021 року Мінський автомобільний завод представив свій стенд на виставці науково – технічних досягнень в Національній академії наук Білорусі. Експозиція була приурочена до Дня білоруської науки. Вона включала в себе близько 200 нових розробок 35 організацій і демонструвала результати досліджень, а також їх практичного застосування у виробництві, що підтверджувало ефективність реалізації державних програм у сфері наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності.

Мінський автозавод тут експонував модель перонного автобуса спеціального призначення для перевезення пасажирів в аеропортах МАЗ 271. 6 одиниць такої продукції вже експлуатуються в українському Борисполі. Техніка цікава тим, що це спільна розробка конструкторів МАЗ, один з яких – Олексій Тарасов – особисто представляв модель на виставці, і вчених ДНУ «Об’єднаний інститут машинобудування» НАН РБ.

МАЗ 271 традиційно викликає великий інтерес, так як став вдалим поєднанням сучасного дизайну та інноваційних технологій. Модель не обійшли увагою і почесні гості виставки, серед яких були Заступник Глави Адміністрації Президента Республіки Білорусь Дмитро Крутий, Заступник Прем’єр-міністра Республіки Білорусь Юрій Назаров, Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Білорусі Дмитро Мезенцев, помічник Президента Республіки Білорусь Валерій Бєльський, Голова Білоруської торгово-промислової палати РБ Володимир Улаховіч, а також представники державних органів і дипломатичних представництв.