МАЗ представить автомобіль швидкої допомоги

17.05.2021

Мінський автомобільний завод представить свою продукцію на Міжнародній медичній виставці “Охорона здоров’я Білорусі-2021”, яка з 18 по 21 травня 2021 року проходитиме у столичному Футбольному манежі на проспекті Переможців, 20/2.

Це головна подія країни в галузі медицини та охорони здоров’я, у якій щорічно беруть участь світові та білоруські лідери медичної та фармацевтичної промисловості, розробники нових технологій діагностики.

На виставковому майданчику форуму представлять свою продукцію понад 150 експонентів із шести країн (Білорусі, Угорщини, Німеччини, Росії, України та Республіки Корея). Серед учасників – світові лідери у виробництві медичної техніки, виробів медичного призначення, витратних матеріалів, стоматологічного обладнання та фармацевтичної продукції.

ВАТ «МАЗ» – керуюча компанія холдингу «БЄЛАВТОМАЗ» вперше експонує свою техніку в рамках даного спеціалізованого щорічного форуму, представивши громадськості автомобіль для проведення лікувальних заходів швидкої допомоги силами лікарської або фельдшерської бригади, а також транспортування та моніторингу стану пацієнтів.

Автомобіль Купава 233150 на базі мікроавтобуса МАЗ – 365022, розроблений спільно зі спеціалістами системи охорони здоров’я, оснащений дизельним двигуном екологічного класу Євро-5 з робочим об’ємом 2746 л, потужністю 149,6 л.с. та повністю відповідає всім нормам та вимогам експлуатації.

Усередині салону розташовується приймальний пристрій з візком-каталкою. Встановлено два поворотні крісла, підлокітники та сидіння, які за потреби складаються для економії робочого простору. Місткий стелаж з численними відсіками призначений для зберігання та транспортування необхідного медичного обладнання та препаратів.

В автомобілі встановлена система для кисневого розведення з уніфікованими роз’ємами та двома кисневими балонами та система кронштейнів для проведення внутрішньовенних інфузій.

Крім того, на даху швидкої допомоги розміщено два проблискові маячки синього кольору. Машина оснащена світлозвуковою сигналізацією та системою гучномовця.

Автомобіль швидкої допомоги Купава 233150 може експлуатуватися в будь-якому закладі з охорони здоров’я Республіки Білорусь.