У Києві відбудеться прем’єрний показ самоскида МАЗ-6516М9 (Євро-6)

07.07.2016

Компанія «Укравтокомплект» – офіційний дилер ВАТ «МАЗ» в Україні, рада представити до уваги всіх зацікавлених осіб новинку ринку комерційного автотранспорту – великовантажний чотиривісний самоскид, відповідний нормам екологічного стандарту Євро-6.
Екологічні норми Євро-6 в Україні вступають в дію з 1 січня 2018 року. Півтора року пролетять непомітно і автомобілісти України приєднаються до всіх європейців в русі «За охорону навколишнього середовища». В Європі стандарт Євро-6 почав діяти в 2015 році. Таким чином, в 2018 році в Україну буде заборонений імпорт автомобілів старше 3 років.

До цієї події Мінський автомобільний завод почав готуватися заздалегідь і до свого 70-річного ювілею в 2014 році випустив два автомобіля екологічного стандарту Євро-6: сідельний тягач МАЗ 5440М9 і шасі МАЗ 5340М4, а на початку цього року – низькопідлоговий міський автобус великого класу – МАЗ 203088.

І ось, чергова прем’єра – самоскид МАЗ 6516М9-620.

Основні технічні характеристики:

  • Колісна формула 8х4;
  • Технічно допустима загальна маса – 41 т;
  • Повна маса автомобіля в спорядженому стані – 15 т;
  • Технічно допустима вантажопідйомність – 26 т;
  • Платформа – П-образна із заднім розвантаженням;
  • Обсяг платформи – 21 м3;
  • Кабіна – коротка з низьким дахом, для можливості проїзду під мостами;
  • Двигун-Mercedes-Benz ОМ471, R6, Євро-6, 476 л.с .;
  • Коробка передач – 12 ступінчаста роботизована Mercedes-Benz G 281-12 New AMT.

Передні ресори – бельгійської фірми Weweler-Colaert.
Дзеркала – іспанські, фірми Ficosa (аналогічні встановлює IVECO Stralis / Trakker).
Шини – словацькі, моделі Matador Hector 315/80 R22.5.
Кермо – «мерседесовский», а задні ліхтарі захищені гратами.
Передня оптика тут повністю лінзова, фірми Hella.
Щиток приладів мультимедійний. Його виготовляє польська фірма Actia. Все програмне забезпечення написано МАЗовскімі фахівцями.

Новий фронтальний вигляд автомобіля оптимізований під температурні режими роботи двигуна Євро-6. Через ширини радіатора, близькою до метру, перекомпонувати всю передню частину моторного відсіку.

При перекиданні кабіни МАЗ 6516М9 фальшрешётка піднімається разом з бічними дефлекторами – це рішення застосоване на МАЗах вперше.

Для дотримання екологічних норм Євро-6 потрібна маса електроніки та додаткових систем. Незважаючи на збільшену кількість проводів, – покращився доступ до точок обслуговування.

Двери оснащены электростеклоподъемниками и удобными подлокотниками. При достаточно малых размерах кабины в ней предусмотрено одно спальное место, которое образуется путём складывания сидений.