УкрАвтоКомплект зміг відновити автопарк самоскидів на Житомирщині

20.06.2023

Ще до початку повномасштабних військових дій з боку російського агресора один з наших ключевих покупців, що мешкає та працює на Житомирщині, придбав в нашій компанії партію з 10 великовантажних самоскидів МАЗ-6501С5-584-000.

Внаслідок потрапляння на міни два самоскиди з десятьох повністю непридатні для подальшого використання. Перед нашим клієнтом, який активно раніше використовував білоруську автотехніку, одразу постали декілька викликів:

  1. Водії в штаті компанії мали вимушений простій внаслідок відсутності транспортних засобів, на яких вони раніше могли виїзджати на виконання перевезень.
  2. Обсяг робіт залишився із розрахунку на 10 одиниць самоскидів, тому гостро відчувалась нестача двох одиниць техніки.
  3. Склад запчастин для ремкомплектів у нашого клієнта доволі значний і, звісно, був розрахований саме на МАЗи.
  4. Рішення перейти на аналогічні вантажівки з Європи або Азії з ідеологічних міркувань не купувати російські або білоруські автомобілі було недосяжним – під час воєнного стану і помітного спаду економіки в Україні не було достатньо вільних коштів на придбання іномарок.

Одже, єдиним можливим рішенням в ситуації, яка склалась, було знайти на складах в Україні залишки аналогічної техніки МАЗ в придатному технічному стані або купити іномарки з пробігом. Клієнт хотів купити нові самоскиди, тому дуже стали в нагоді аналогічні самоскиди 6501С5-584-000, які були завезені тодішнім дилером МАЗ в Україні, компанією “УкрАвтоКомплект”, ще в 2021 році, до початку широкомасштабного вторгнення, і перебували у відмінному технічному стані в залишках на складі компанії в Україні. Таким чином, клієнт придбав конче необхідну йому нову вантажну техніку, вирівнявши завантаження свого автопарка і забезпечивши роботою своїх водіїв, які знаходились у вимушеному простої. З урахуванням наявності великого запасу необхідних запчастин за автопарк мінських самоскидів у житомирян тепер можна не хвилюватись.

Компанія “УкрАвтоКомплект” ще раз акцентує увагу, що, починаючи з 24.02.2022 всі контракти з РБ розірвано. Продаємо тільки складські залишки, які було придбано та завезено не пізніше за 2021 рік. Свою позицію щодо співробітництва з МАЗ компанія “УкрАвтоКомплект” до і після 24.02.2022 чітко висловила у статті “Продаж МАЗ: раціональне продумане рішення чи співробітництво не на користь Україні?
6501С5-584-000