У Світлогірську новий МАЗ 303

09.04.2021

На міський маршрут Світлогірська вийшов новий автобус МАЗ 303, який за рішенням ВАТ «Гомельоблавтотранс» передано Світлогірській філії «Автобусний парк №5».

Від своїх побратимів за класом третє покоління представників пасажирського транспорту Мінського автозаводу відрізняється незвичайним футуристичним дизайном.

Однак значно більше змін знаходиться всередині. Низька підлога та широкі двері забезпечують зручну посадку та висадку пасажирів (у тому числі маломобільних, з дитячими візками, великогабаритними речами). Автобус став помітно ширшим, що аж ніяк не створює незручності під час руху міськими вулицями.

У салоні є система кондиціювання, завдяки якій підтримується оптимальний рівень температури навіть за умов літньої спеки. А панорамні вікна із додатковим захистом від ультрафіолетового випромінювання вбережуть пасажирів від активного сонячного світла.

Технологічна начинка автобуса зробила його більш інформативним завдяки використанню електронних систем візуального та звукового сповіщення. Додайте до цього наявність портів USB, через які можна підзарядити мобільні пристрої, зручні поручні, комфортабельні сидіння і поїздка по місту пройде для пасажира комфортно і непомітно.

Особливої уваги привертає силовий агрегат автобуса МАЗ 303. Тут встановлено дизельний двигун стандарту Євро-5. Завдяки новим технічним рішенням такий міський автобус виконуватиме свої функції на маршруті, зменшуючи вплив на екологію міста. Опрацьована система підвіски та звукоізоляції значно зменшили вібрацію та сторонні шуми в салоні.

Кореспондент регіонального телеканалу “Ранак” протестував новий МАЗ на маршруті.